ZDROWY SEREK WIEJSKI NA KANAPKĘ – JAK GO ZROBIĆ W 3 MINUTY?

Czy w 3 minuty można zrobić pyszny i zdrowy serek wiejski? – Można! Jest to bajecznie proste, a składniki na pewno macie w lodówce! A najlepsza wiadomość jest taka, że będzie on wolny od szkodliwych barwników i konserwantów. A zatem do dzieła!

Na śniadanie zdecydowanie za późno, choć czy ja wiem? Może niektórzy dopiero co otworzyli oczy i akurat przepis na pyszny serek wiejski przypadnie im do gustu? A tym , którzy już podobnie jak ja śniadanie dawno mają za sobą, polecam na kolację! Nie wymaga dużego nakładu czasu, jeśli chodzi o przygotowanie, ani nie ma jakieś wymyślnych składników. W porównaniu do sklepowych odpowiedników jest zdecydowanie lepszy, a przede wszystkich zdrowy. 

SEREK WIEJSKI,NATURALNY SEREK,ZIELONA KREATYWNIE – EKOBLOG,EKO-BLOG ,ZDROWIE,NATURA, ZDROWIE, ZDROWA KUCHNIA, NATURALNE KOSMETYKI, EKO-SPRZATANIE,SLOW LIFE

Przepis na ten serek jest u mnie w rodzinie od lat. Przygotowywała go moja mama dla mnie, a teraz ja również moim dzieciom. Przepis jest banalnie prosty, a do tego może stanowić również bazę do przygotowywania różnych serków smakowych.

NATURALNY SEREK

WEDŁUG ZOSI

SKŁADNIKI:

  • 250 dag sera białego (najlepiej klinek półtłusty)
  • 2- 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz do smaku

WYKONANIE:

  1. Serek rozdrabniany lekko widelcem.
  2. Dodajemy jogurt naturalny.
  3. Dokładnie mieszamy.
  4. Jeśli konsystencja nam nie odpowiada dodajemy jeszcze łyżkę jogurtu.
  5. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  6. Gotowe! Smacznego!

Jak widzicie to tylko chwila, a już mamy gotowy serek naturalny prosto na kanapkę. Nie musimy się przebierać, poprawiać makijaż, wsiadać do samochodu i stać w kolejce w markecie. Wszystko zrobione dosłownie w minutę! Można posypać szczypiorkiem lub cebulką w zależności od upodobań, aby było kolorowo.

Polecam również wersje smakowe serka wiejskiego:

  1. Serek  z dodatkiem jajka.
    • Będziemy potrzebować dodatkowo 2 jajek.
    • Gotujemy jajka na twardo.
    • Obieramy z skorupek i kroimy w kostkę.
    • Dodajemy do naszej bazy, czyli serka naturalnego.
    • Można posypać szczypiorkiem lub cebulką w zależności od upodobań, aby było kolorowo!
  2. Serek z dodatkiem pomidorów i szczypiorku.
  • Będziemy potrzebować dodatkowo jeden duży pomidor lub kilka koktajlowych
  • Jeśli mamy zwykłego pomidora, to kroimy go w kostkę
  • Jeśli wolimy pomidorki koktajlowe kroimy je tylko na pół.
  • Dodajemy do naszej bazy – serka wiejskiego i delikatnie mieszamy.
  • Można posypać szczypiorkiem lub cebulką w zależności od upodobań, aby było kolorowo!

Smacznego!

Udostępnij wpis znajomym!

Dodaj komentarz

%d bloggers like this: